Airija

Tuesday, March 29, 2005

Prisijungimas prie interneto

Terminai

Broadband (plačiajuostis ryšys) - praktiškai tai terminas apibūdinantis bet kokį interneto ryšį, kuris yra bent du kartus greitesnis už ryšį naudojant standartinį modemą ir telefono liniją.
DSL, ADSL - tai interneto ryšys teikiamas per DSL modemus. Norint prisijungti šiuo būdu reikalinga telefono linija. Duomenys per tel. liniją perduodami kitu dažniu, dėl to prisijungus prie interneto galima naudotis ir telefonu.
Wireless (bevielis ryšys) - šis terminas apibūdina bet kokį interneto ryšį, kuriam nereikalingi kabeliai.
Modem (modeminis ryšys) - prisijungimas per paprastą telefono liniją, pakankamai lėtas, tačiau reikalauja mažiausiai investicijų, mažiausiai pastangų ir prieinamas praktiškai visoje Airijoje.

Rekomendacijos plačiajuosčiam ryšiui
  1. Irish Broadband firmos teikiama paslauga Ripwave
  2. Smart Telecom Broadband (kai tik pradės teikti plačiajuosčio interneto paslaugas)
  3. NTL Broadband
  4. UTV Clicksilver
  5. EsatBT Broadband
  6. Eircom Broadband
Deja kai kurios šių firmų veikia tik Dublino (ar kitų didesnių Airijos miestų ribose), dėl to ne visų šių firmų paslaugos jums bus prieinamos.

Irish Broadband firma teikia bevielio ryšio paslaugą Ripwave ir neriboja parsisiunčiamo duomenų kiekio. Aš pats naudojuosi šios firmos paslaugom ir esu labai patenkintas. Deja, dėl ryšio kokybės nusiskundimų teko girdėti jau iš poros žmonių. Tačiau vienas iš jų visiškai nesilaiko Irish Broadband rekomendacijų (kad antena būtų pastatyta kuo aukščiau ir kuo arčiau lango). Prisijungimas - 90 eurų ir 30 eurų mokestis per mėnesį.

Smart Telecom Broadband tai - DSL ryšys, be apribojimų persiunčiamam duomenų kiekiui.

UTV (8GB), EsatBT (8 GB) ir Eircom (4GB parsisiųst/1 GB išsiųst) - teikia ADSL ryšio paslaugas, paprastai duoda savo ryšiu pasinaudoti 1-3 mėnesius nemokamai, o po to reikalauja pasirašyti sutartį ne mažiau kaip 12 mėnesių. Visos šios kompanijos riboja persiunčiamų duomenų kiekį (UTV duoda iš jų visų daugiausiai parsisiųst, Eircom - mažiausiai). Įskaitant telefono linijos nuomą internetas iš šių kompanių jums kainuos apie 50-70 eurų per mėnesį.

NTL - interneto ryšys per kabelinį televiziją. Persiunčiamų duomenų kiekis ribojamas, tačiau nelabai stipriai. Per dieną galima parsisiųsti maždaug 1 GB informacijos (maždaug tiek informacijos sutelpa 1.5 kompaktinio disko). NTL labai nepatikima firma iškilus kokioms nors problemoms. Jiems sunku prisiskabinti, sunku sutarti, kad meistras ateitų jums patogiu laiku, pažada, kad prijungs/atjungs/pakeis ką nors ir to nepadaro. Po to turi daug kartų su jais bandyt tartis, kad jie tai tikrai atliktų. Interneto ryšys per NTL (įskaitant ir kabelinės TV abonentinį mokestį) jums kainuos apie 45-60 eurų.



Paskutinės dalies neskelbti spaudoje, nes dar neišbandžiau šių programų


Programos stebėti persiunčiamam duomenų kiekiui

Net Stat Live - http://www.analogx.com/contents/download/network/nsl.htm
MZL & Novatech TrafficStatistic - http://www.trafficstatistic.com/

Bitėj plius parekomendavo Magitime: http://www.geocities.com/magistone/

Gerai dar būtų užmesti akį į šitą programėlę: Coolmon, bet puslapis www.coolmon.org dabar neaatsidaro.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home