Airija

Friday, March 25, 2005

Airijos lietuvių susitkimas Carrick-on-suir miestuke

Kovo 04 dienos vakarą miestuke Carrick on Suir įvyko Airijos lietuvių susitikimas. Ten grojo Nojus, kalbėjo oficialūs lietuvių bendruomenės atstovai (aš) ir šiaip vyko šokiai, pokalbiai ir kiti panašūs dalykėliai. Ir regis, kad renginio organizatorių noras, kad "susitikimas nevirstų eiliniu pagėrimu" išsipildė.

Į Carrick-on-Suir iš Dublino važiavome dviese su Jurga. Kelionė su paklydimu pasirodo užtrunka beveik 3.5 valandų, nepasaint to, kad aš įtariau, jog tai viso labo 2 valandų kelias.

Vos įėjus į viešbutį mus pasitiko dvi simpatiškos merginos - bilietų pardavėjos-kontrolierės bei renginio organizatorius Edvardas, kuris pasakė, kad mes atvažiavom laiku, nes oficialioji dalis "prasidės 22:00". Aš su tuo iš pradžių kuo puikiausiai sutikau, o po to pastebėjome, jog jau visgi kelios minutės po dešimtos.

Susitikime buvo susirinkę apie 50 (kas juos dabar suskaičiuos) žmonių. Jie pasirodė esą draugiški - dar net nespėjus prieiti prie baro mus jau kalbino vietinis lietuvis. Po to mus su Jurga prie stalo priėmė vietinis jaunimas. Išaiškėjo, kad miestuke gyvena iš viso apie 20 lietuvių, o dauguma likusiųjų atvykę iš artimiausių apylinkių.

Oficialioji dalis prasidėjo organizatoriaus Edvardo, viešbučio savininko ir mano kalbomis. Tuomet ta oficialioji dalis ir baigėsi - prasidėjo Nojaus koncertas. Iš pradžių žmonės labiau klausėsi, o po pirmosios petraukėlės pradėjo ir gan gausiai šokti. Pasibaigus koncertu šokiai tęsėsi toliau. Jų pabaigos ir nesulaukėme - išvažiavome atgal į Dubliną.

Artėjant rengino pabaigai teko pasikalbėti ir su tame renginyje dalyvavausiais Longfordo lietuviais, kuriems taip pat knieti susiorganizuoti kažką panašaus, tikėsimės, jog jiems taip pat pavyks suorganizuoti niekuo ne prastesnį renginuką.

Nuotraukos (laikinai): http://bro1.centras.info/tempsuir/

0 Comments:

Post a Comment

<< Home