Airija

Tuesday, December 21, 2004

Susitikimo su Dublino bibliotektų administratore užrašai

2004 gruodžio 13 dieną aš ir laikinoji reikalų patikėtinė Izolda Bričkovskienė buvome susitikę su Jane Alger iš Dublino bibliotekų administracijos.

Išaiškėjo, jog Dublino savivaldybė jau prieš pusantro mėnesio ėmėsi projekto "Skolinkis knygas savo kalba" ir jau beveik 6 savaitės, kai lietuviškų knygų galima pasiskolinti centrinėje Dublino bibliotekoje esančioje Ilac centre.

Norint išsinešti knygas reikia turėti skaitytojo bilietą, deja šiuo metu skaitytojo bilietui gauti reikia pateikti asmens pažymėjimą bei neseną to asmens vardu išduotą adresą su adresu Dubline (specialiai perklausiau, sakė, kad kitu atveju reikėtų, kad už jus laiduotų Dublino gyventojas ir kad jie dabar driba, kad sąlygos skaitytojo bilietui gauti būtų supaprastintos).

Šiuo metu centrinėje bibliotekoje yra viso labo apie 15 knygų. Sutarėme, kad jie iš mūsų priims dar apie 50 knygų, bet tas knygas reikės po pusmečio pakeisti kitomis.

Knygas turėtume pristatyti arba į Pearser street esančią administraciją arba į Cabra rajone esančią biblioteką.

Prie kiekvienos grožinės literatūros knygos reikėtų pridėti lapuką su nurodytu autoriumi ir anglišku knygos pavadinimu.

Prie kiekvienos negrožinės lieteratūros knygos reikėtų pridėti lapuką su autoriumi ir 1-2 sakinių aprašymu.

Taip pat išaiškėjo, kad Dubline įvairias bibliotekas prižiūri net 4 skirtingos savivaldybės ir nepaisant to, kad Dublino savivaldybės prižiūrimos bibliotekos priims iš mūsų tik apie 50 knygų, mes taip pat galime tartis su kitomis bibliotekomis.

Mųsų kontaktas Cabra bibliotekoje turėtų būti Sheila Kelly.

Nuorodos

"Skolinkis knygas savo kalba" reklama ir planas kaip surasti centrinę biblioteką

Nuoroda į iliustraciją

0 Comments:

Post a Comment

<< Home